Peter Wright heeft na het winnen van twee Players Championship-titels genoeg prijzengeld verdiend om mee te doen aan de Champions League of Darts.

De Schotse darter won bij de midweekse Pro Tour-ronde beide toernooien. Wright is als zesde speler zeker van deelname aan de Champions League of Darts. Vorig jaar stond ‘Snakebite’ in de finale van dit toernooi, die hij verloor van Gary Anderson.

De top acht van de wereldranglijst ná de World Matchplay wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het BBC-toernooi in Leicester, dat op 19 en 20 oktober wordt gespeeld. Michael van Gerwen, Gary Anderson, Rob Cross, Daryl Gurney en Michael Smith behoren eveneens tot het deelnemersveld.

Gerwyn Price en James Wade hebben momenteel de zevende en achtste plek in handen. Mensur Suljovic, in 2017 winnaar van de Champions League of Darts, is op dit moment de nummer negen van de wereld. ‘The Gentle’ heeft op de World Matchplay een halve finale nodig om zich in de top acht van de wereldranglijst te spelen.

Ian White maakt nog kans wanneer hij de finale haalt in Blackpool. Simon Whitlock, Dave Chisnall, Nathan Aspinall en Jonny Clayton kunnen enkel nog meedoen wanneer zij de World Matchplay weten te winnen.

Tags:

Author: Pieter Verbeek