Zes pijlen kreeg Peter Wright om zich tot winnaar van de Premier League Darts te kronen. Na het succes op de UK Open in maart, kreeg de Schot in de finale tegen Michael van Gerwen de uitgelezen mogelijkheid zijn grootste titel te pakken.

In de twintigste leg (stand 10-9) liet Wright 32 over na negen pijlen en kreeg vervolgens zes kansen om de eindzege te pakken. ‘Snakebite’ bezweek onder de druk en miste de dubbels ruim. Na de finale baalde de nummer drie van de wereld hevig van de gemiste kansen.

”Ik kan niet geloven dat ik zoveel matchdarts heb gemist”, stamelde Wright tegen Sky Sports. ”Mijn complimenten gaan naar Michael, hij is de kampioen.”

”Je mag niet zes pijlen op de dubbels missen om de nummer één van de wereld en regerend wereldkampioen te verslaan, het is iets waar ik van moet leren. Ik ga terug trainen en dan pak ik hem de volgende keer.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek