Peter Wright heeft vrijdagavond zijn excuses aangeboden. De voormalig WK-finalist weigerde donderdagavond de hand van Rob Cross te schudden na zijn nederlaag in de Premier League Darts.

‘Snakebite’ gaf zijn Engelse opponent een slap handje, alvorens hij de officials bedankte. Terug bij het tafeltje op het podium, weigerde Wright een tweede handdruk van de regerend wereldkampioen.

De UK Open-kampioen maakte in woord en gebaar zijn ongenoegen duidelijk tegen Cross, die er zelf niks van begreep. Vermoedelijk verweet Wright hem dat hij te dicht op de Schot terugliep na het terughalen van de dartpijlen uit het bord. ‘Voltage’ won het duel met 7-4 en bezorgde ‘Snakebite’ daarmee de eerste nederlaag van de competitie.

”Ik wil mijn excuses voor mijn gedrag aanbieden aan mijn echte fans. Na de wedstrijd schudde ik de hand van Rob, maar later weigerde ik dit nogmaals te doen. Dit kwam door dingen die tijdens de wedstrijd gebeurde. Ik had dat aan de scheidsrechter moeten melden.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek