Door de coronacrisis is Peter Wright dit jaar nog niet vaak als wereldkampioen omgeroepen. Snakebite lijkt dat echter niet heel erg te vinden.

Door de uitbraak van het coronavirus ligt het PDC-circuit sinds half maart stil. Dat zal in ieder geval tot juli zo blijven, al heeft de bond wel een digitaal evenement opgezet, waar Wright ook aan meedoet.

De Schotse darter sprak eerder dit jaar met zijn vrouw over het nemen van een korte sabbatical. De huidige onderbreking komt dus eigenlijk als geroepen, zo vertelt hij aan de Daily Record.

”Ik zei toen tegen mijn vrouw dat het fijn zou zijn om eens een pauze van zes maanden te nemen. Het ziet er naar uit dat die wens is uitgekomen. Alleen hoopte ik niet dat het in deze omstandigheden zou zijn.”

Desondanks heeft de regerend wereldkampioen nu voldoende tijd om de batterijen op te laden. ”Daarnaast zorgt het voor nieuwe focus en honger. Het spoort me aan om nog beter te worden en records te verbreken. Ik geloof oprecht dat ik nog beter kan worden.”

Ondertussen vermaakt Wright zich ook in de tuin, waar hij bezig is met een tunnelkas voor zijn vrouw. ”Het is er eentje van dertien bij zes meter, dus geen kleintje. Ze zeggen dat je zoiets in twee dagen kunt opzetten, maar het gaat moeizaam. Het weer was winderig en het heeft geregend, dus er was sprake van oponthoud. Maar alles kan erin; tomaten, komkommers, meloenen en paprika’s.”

”Jo (zijn vrouw) houdt mij ook bezig. Ze heeft mij gevraagd om dingen voor de kippen te maken. Ik heb nu een bankje gemaakt, geschuurd en geverfd. Dan heeft ze nu een tuinzitje om op te zitten bij het voeren”, aldus Wright.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek