Voor de tweede keer in slechts vier dagen tijd pakte Peter Wright de eindzege tijdens een PDC-toernooi. Zaterdag was het raak in Keulen bij de German Darts Masters, dinsdagavond won ‘Snakebite’ het negentiende Players Championship-toernooi.

De Schotse darter was in de finale met 8-5 te sterk voor Justin Pipe, die juist voor het eerst in vier jaar tijd een PDC-finale speelde. Wright had een lastige route naar de finale. Mark McGeeney, Kim Huybrechts, Dimitri van den Bergh, Glen Durrant, Vincent van der Voort en Glen Durrant werden op weg naar de laatste tweestrijd verslagen.

”Ik ben nog steeds niet in de vorm van 2017, verre van zelfs. Maar ik blijf werken om op dat niveau terug te komen. Dit is daar een bewijs van”, zei Wright na het winnen van zijn 24ste PDC-titel.

”Na afgelopen weekend heb ik een nieuw setje pijlen gepakt, zodat ik constanter zou gooien. Een groot gedeelte van de dag heb ik goed gespeeld en ik heb prima gespeeld om van een aantal fantastische spelers te winnen.”

De nummer vijf van de wereld was ook blij dat Pipe weer eens een finale haalde. ”Dat is erg mooi om te zien. Hij heeft hard gewerkt om weer terug in vorm te komen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek