Een jaar geleden ging Peter Wright als nummer twee van de wereldranglijst naar de World Matchplay. Tijdens dat toernooi wist ‘Snakebite’ de halve eindstrijd te halen.

Twaalf maanden later is Wright als zesde geplaatst in Blackpool. De Schotse darter slaagde er niet in om zijn verdiende prijzengeld in het eerste half jaar van 2017 met succes te verdedigen. Wright won weliswaar de World Cup of Darts, maar dat toernooi telt niet mee voor de wereldranglijst.

Ook tijdens de aankomende editie van de World Matchplay heeft Wright veel prijzengeld te verdedigen. Immers haalde hij in 2017 de finale, waarin hij verloor van Phil Taylor. Ondanks de kans dat de kleurrijke Schot verder gaat zakken op de PDC Order of Merit, blijft Wright positief.

”Ik moet heel veel geld van twee jaar geleden verdedigen dit seizoen. Dat is de enige reden waarom ik gezakt ben op de wereldranglijst”, zegt Wright in gesprek met Live Darts.

”Maar ik ga de tweede plaats terugpakken. Aan het einde van dit jaar ga ik Michael van Gerwen weer opjagen. Dat is mijn doel, net als dat ik graag met één setje pijlen wil blijven gooien.”

Wright speelt dit jaar in de eerste ronde van de World Matchplay tegen Vincent van der Voort. Bekijk hier de volledige loting voor het prestigieuze toernooi in Blackpool.

Tags:

Author: Pieter Verbeek