Peter Wright heeft zich gekroond tot beste Pro Tour-speler in 2017. De Schot won dit seizoen drie UK Open Qualifiers, één Players Championship en vijf Euro Tour-toernooien.

‘Snakebite’ verdiende mede dankzij deze titels 230.250 pond op de Pro Tour dit jaar. Hij laat hiermee Michael van Gerwen achter zich, die op 221.750 eindigde. ‘Mighty Mike’ pakte één dagzege op de UK Open Qualifiers, won twee Players Championships en was de beste op zes Euro Tour-toernooien. Van Gerwen liet echter relatief veel toernooien schieten, waardoor Wright meer kansen heeft benut om prijzengeld te verdienen.

Jelle Klaasen (12) en Benito van de Pas (16) sluiten het jaar in de top-16 af. Vincent van der Voort (28) en Christian Kist (29) hebben een plek bij de beste 32 spelers afgedwongen. Beste Belg is Kim Huybrechts op de tiende plaats.

De verrassende nummer drie op de lijst is Rob Cross. De dartssensatie van dit jaar verdiende in januari zijn Pro Tour en heeft zich dankzij vier Pro Tour-titels en twee Euro Tour-finales in de top-3 gespeeld.

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek