Peter Wright wist het Phil Taylor de afgelopen jaren steeds lastiger te maken. Van de laatste zeven ontmoetingen tussen de Schot en de Engelsman, wist Wright er zelfs vier te winnen.

In een interview met Radionz vertelt Wright dat hij het een eer vindt om getuige te zijn van de laatste optredens van Taylor in ‘Down Under’. Tevens stelt de UK Open-kampioen dat niemand de prestaties van ‘The Power’ ooit zal evenaren.

”Hij is de beste en het is nog steeds geweldig om tegen hem te spelen. We gaan hem zeker missen, niemand zal ooit zijn plaats in kunnen nemen”, vertelt Wright over de 16-voudig wereldkampioen.

Natuurlijk is ‘Snakebite’ zelf ook met een missie neergestreken in Oceanie. De voormalig WK-finalist won dit jaar al negen PDC-toernooien en aast op zijn tiende titel.

”Ik speel veel beter dit jaar. Ik heb dit jaar al negen toernooien gewonnen, dus hopelijk kan ik daar een tiende eindzege van maken. Tenminste, dat is het plan”, klinkt het ambitieus bij Wright.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Peter Wright had moeite om zijn tranen te bedwingen tijdens de laatste opkomst van Phil Taylor op de World Matchplay. Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek