Peter Wright gooit nog altijd met de pijlen die hem in januari de wereldtitel bezorgde. Dat onthulde Snakebite maandagavond tijdens de PDC Home Tour.

Wright zou echter Wright niet zijn als hij toch iets aangepast heeft. ”Ik heb enkel de punten aangepast”, liet de regerend wereldkampioen weten in gesprek met commentator Dan Dawson.

De Schot kwam maandag voor de tweede keer in actie op het digitale dartstoernooi. Bij zijn herkansing wist Wright wel de poulefase door te komen. De nummer twee van de wereldranglijst won onder meer van Krzysztof Ratajski, in een duel waar hij enorm naar uitkeek. ”Tegen hem gooide ik vorig jaar mijn recordgemiddelde. Mijn plan was om dat opnieuw te doen.”

Wright won daarnaast ook van Adam Hunt. Hij had na afloop van die partij lovende woorden over voor de talentvolle Engelsman. ”Hij liet zien hoe goed hij is door van Ratajski te winnen. Ik moest hard werken om hem te verslaan. Er was één slechte leg in onze wedstrijd en die won ik. Die leg bleek uiteindelijk cruciaal. Gelukkig ben ik door naar de tweede fase.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek