Het is Peter Wright dit seizoen nog niet gelukt om dartpijlen te vinden waarmee hij een paar wedstrijden op rij goed mee kan gooien.

Op het WK Darts en de UK Open lag Wright er vroeg uit. In de Premier League Darts is de rol van ‘Snakebite’ nagenoeg uitgespeeld na nul overwinningen in de laatste zeven wedstrijden. De Schot beaamt in gesprek met Sky Sports Darts dat hij te veel met zijn materiaal aan het knoeien is.

”Ik wissel mijn materiaal veel te vaak. Ik heb andere dingen aan mijn hoofd (zijn vrouw is geopereerd, red.) en kan niet genoeg focus leggen op het darten. Dat is waarom ik geen goede resultaten behaal.”

”Soms wordt het saai om telkens het zelfde setje te gebruiken, daarnaast ben ik gewoon op zoek naar dat extra procentpuntje om beter te worden. Af en toe kom ik op het punt dat ik een setje niet meer wil gebruiken en dan moet ik wisselen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Houdini-act

Met slechts negen punten uit twaalf Premier League-wedstrijden zijn de kansen van Wright op deelname aan de play-offs tot het minimum geslonken. De voormalig UK Open-kampioen kan donderdagavond bij een nederlaag tegen Daryl Gurney definitief uitgeschakeld worden wanneer James Wade, Gerwyn Price en Mensur Suljovic hun duels wel winnen.

Wright heeft dus een Houdini-act nodig om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd in de Premier League Darts. ”Ik kan het nog steeds halen, met mijn vorm is niks mis. Als ik mijn niveau van trainingen ook in wedstrijden laat zien, dan kan ik mijn vier resterende partijen winnen.”

”Het zou mooi zijn als ik vier weken lang met hetzelfde setje kan spelen, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik ga dezelfde pijlen gebruiken als tijdens de German Darts Grand Prix afgelopen weekend. Ik verloor weliswaar van Ross Smith, maar dat was enkel omdat ik drie pijlen op een dubbel miste. Als ik die foutjes weet weg te werken, dan maak ik een goede kans. Het vertrouwen is er en ik denk dat ik het ook ga waarmaken.”

Richard Walker/PDC

Foto: Richard Walker/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek