Peter Wright heeft door de coronacrisis een onverwachte trainingspartner. Dimitri van den Bergh mag door een reisverbod niet huiswaarts keren en wordt tijdelijk opgevangen bij de familie Wright.

Ook voor Wright is het aanpassen nu dartscircuit volledig stil ligt. “Ik doe momenteel wat klusjes in huis en in de tuin. Zo heb ik net de kerstverlichting weggehaald”, lacht Wright in gesprek met The Darts Show Podcast.

“Dimitri van den Bergh en ik trainen ook geregeld samen en maken veel plezier. We hebben hem tijdelijk onderdak gegeven omdat hij door de coronacrisis niet huiswaarts kan keren. Het is een moeilijke situatie voor hem, hij wil graag naar huis gaan om zijn familie te zien. Anderzijds denkt hij er ook al langer over na om zich in het Verenigd Koninkrijk te vestigen, dan is dit een goede test voor hem.”

‘Snakebite’ doet samen met zijn vrouw Joanna in deze moeilijke periode ook zijn best om anderen te helpen. “We verdelen regelmatig eieren van op onze boerderij onder de lokale gemeenschap. Zeker de ouderen kunnen dat goed gebruiken.

“Deze shutdown zal zeker zijn vruchten afwerpen”, aldus Wright. “Als we allemaal doen wat nodig is en ons aan de voorschriften houden zal dat ieders gezondheid ten goede komen.”

Nieuwe darts testen

Deze pauze heeft Wright wel de kans gegeven om wat meer tijd met zijn familie door te brengen. Daarnaast heeft die vrije tijd ook zijn nadelen. “Ik ben iemand die veel van darts wisselt en nu je zoveel vrije tijd hebt geeft dat natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden om nieuwe darts te testen. Soms word ik er zelf gek van.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen