Peter Wright kon zijn geluk niet op na zijn derde Euro Tour-titel van het jaar. ‘Snakebite’ wist voor de tweede keer dit seizoen Michael van Gerwen te verslaan in een Euro Tour-finale.

Eerder dit jaar versloeg Wright zijn Nederlandse rivaal in de eindstrijd van het German Darts Championship en destijds was het de eerste keer dat de Schot ‘Mighty Mike’ versloeg in een finale. Inmiddels staat dat aantal op twee, tegenover tien gewonnen finales door Van Gerwen.

”Om Michael in een finale te verslaan is fantastisch, met 6-0 is helemaal briljant”, vertelde Wright na zijn eindzege in Sindelfingen.

”Ik heb zoveel finales verloren van Michael, maar ik ben veranderd dit jaar. Ik heb geleerd van die nederlagen en geleerd hoe je hem verslaat. Ik zal niet altijd van hem winnen – al zou dat mooi zijn – maar ik weet nu hoe het moet.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek