Peter Wright zit nog steeds hoog in zijn zelfvertrouwen ondanks zijn uitschakeling in de kwartfinales van de World Matchplay.

De Schot verloor bij de laatste acht verrassend van Daryl Gurney, nadat Wright op overtuigende wijze had afgerekend met Vincent van der Voort en Simon Whitlock. ‘Snakebite’ heeft dit verlies verwerkt en zijn vizier gericht op de World Series-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland deze maand.

Vorig jaar boekte Wright een succesje in Australië door de Melbourne Darts Masters te winnen. De voormalig WK-finalist gaat dit jaar opnieuw voor eremetaal tijdens de drie World Series-toernooien, zo vertelt hij aan Red Dragon Darts.

”Ik denk dat ik ze allemaal kan winnen. Ik zal daar de nummer één van de plaatsingslijst zijn en mijn tegenstanders moeten mij allemaal zien te verslaan.”

Vergelijkbare teksten deed Wright ook tijdens de World Matchplay. De huidige nummer zes van de wereldranglijst zei dat zijn opponenten goed moesten spelen om langs hem te komen.

”Dat deed Daryl tegen mij. Het niveau is tegenwoordig ontzettend hoog. Je moet het gehele toernooi goed spelen, anders lig je eruit. Dat overkwam mij. Het enige wat ik fout deed was het missen van dubbels. Anders had ik gewonnen.”

Daryl profiteerde van mijn missers en liet ook geweldig darts zien tegen mij, daar neem ik mijn hoed voor af. Hij groeide steeds beter in het toernooi en raakte de juiste scores op de juiste momenten.”

Ian Curry/PDC

Foto: Ian Curry/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek