Peter Wright heeft zijn tweede plek op de wereldranglijst verstevigd met zijn finaleplek op de Grand Slam of Darts. Gary Anderson kon de tweede plaats terug veroveren als hij ‘Snakebite’ had verslagen in de halve finale, maar ‘The Flying Scotsman’ gaf een 8-14 voorsprong uit handen.

Wright zegevierde uiteindelijk met 16-15 en zag zijn voorsprong op zijn landgenoot op de PDC Order of Merit oplopen naar ruim vijftigduizend pond en dat terwijl Anderson op het aankomende WK ook nog eens 250,000 pond verdedigd vanwege zijn wereldtitel van twee jaar geleden.

Mensur Suljovic boekte ook een persoonlijk succesje op de wereldranglijst bij de PDC. ‘The Gentle’ passeerde Adrian Lewis en staat nu op de vijfde plaats, zijn hoogste notering ooit. Raymond van Barneveld moest een plek inleveren en staat nu tiende, drieduizend pond achter Simon Whitlock.

Jelle Klaasen kwam niet in actie op de Grand Slam of Darts, maar steeg toch van de dertiende naar de twaalfde plaats. Benito van de Pas bleef op de veertiende positie staan. Rob Cross, kwartfinalist in Wolverhampton, steeg van de 23ste plaats naar de 21ste plek.

Aankomend weekend op de Players Championship Finals is de laatste mogelijkheid om voorafgaand aan het WK Darts nog ponden te sprokkelen voor de wereldranglijst. De top-32 van de PDC Order of Merit krijgt een geplaatste status toegewezen bij de loting.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek