Peter Wright was opnieuw zeer lovend over zijn teamgenoot Gary Anderson na het winnen van de World Cup of Darts. Het Schotse team wist zondagavond voor het eerst het WK voor landenteams te winnen na een 3-1 zege op Ierland in de finale.

Net als na de overwinning op Zweden noemde Wright zijn landgenoot de beste darter van de wereld. ‘Snakebite’ vond het een eer om met Anderson een koppel te mogen vormen op de World Cup of Darts.

”Hier ben ik ontzettend blij mee”, zei Wright na het winnen van zijn vierde televisietitel. ”Het is een enorme eer om met Gary te spelen, hij is de beste darter op deze planeet.”

Wright refereerde ook nog aan de twee verloren finales van Schotland op de World Cup of Darts. De nummer vijf van de wereld was blij ditmaal met de hoofdprijs in zijn handen te staan.

”Het werd tijd dat we dit toernooi zouden winnen. Gary en ik zijn allebei goede darters en hadden de World Cup al veel eerder moeten winnen. Nu is het gelukt, dus daar zijn we van af.”

”In het verleden waren we uitgeblust toen we eenmaal in de finale stonden. Dit jaar stonden we als een huis, daarom hebben we gewonnen. Gelukkig hebben we dit jaar gouden medailles in plaats van zilveren”, lachte de kleurrijke Schot.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek