Peter Wright hoopt voor eigen publiek zijn Premier League-seizoen om te kunnen draaien. Na twee forse nederlagen op rij, is de Schotse nummer twee van de wereld afgezakt naar de negende plaats in de stand.

In Leeds werd Wright met 7-1 verslagen door Mensur Suljovic. Vorige week volgde een oorwassing tegen Michael Smith in Nottingham. Een schouderblessure zou aan de grondslag liggen van zijn magere resultaten in de Premier League Darts.

‘Snakebite’ rekent erop om voor het duel tegen Raymond van Barneveld in Glasgow op volledige oorlogssterkte te zijn. ”Ik houd van spelen in deze Arena. De atmosfeer is buitenaards, de Schotten geven mij altijd een warm welkom. Het is fantastisch en ik wil voor hen deze partij winnend afsluiten.”

”De toeschouwers in Glasgow adoreren Raymond ook, dus het wordt een speciale wedstrijd. Hij is een geweldige speler en heeft een aantal goede weken gedraaid. Het wordt een grootse wedstrijd vermoed ik.”

Naast Van Barneveld, komt ook Michael van Gerwen donderdagavond in actie. De nummer één van de wereld kruist de degens met Michael Smith. Inzet van deze partij is de koppositie in de Premier League Darts.

Achtste speelronde – 22 maart
The SSE Hydro, Glasgow
Daryl Gurney v Mensur Suljovic
Michael van Gerwen v Michael Smith
Gary Anderson v Simon Whitlock
Peter Wright v Raymond van Barneveld
Rob Cross v Gerwyn Price

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek