Peter Wright is de eerste finalist op de Grand Slam of Darts. De Schot versloeg zijn landgenoot Gary Anderson met 16-15 na een zinderende thriller.

De UK Open-kampioen vocht zich terug van een 7-13 en een 8-14 achterstand tegen de tweevoudig wereldkampioen. Wright had een ander setje uit zijn collectie gepakt voor deze halve finale, maar wist daarmee niet te overtuigen.

De nummer twee van de wereld realiseerde dat zelf ook en wisselde na de derde onderbreking (7-13) van pijlen. Vanaf dat moment ging het lopen bij Wright. Met een 14-, 13-darter en een 84 finish kwam Wright terug tot 11-14.

Een 25 check-out en een 12-darter brachten ‘Snakebite’ zelfs terug tot 13-14. Anderson brak het momentum van zijn landgenoot door dubbel 5 te gooien, waardoor ‘The Flying Scotsman’ op één leg van de zege wist te komen.

Met twee 11-darters op rij maakte Wright gelijk, waarna hij de beslissende leg mocht beginnen. Anderson begon met een 180-score, maar het was Wright die vanaf 64 de eerste kans kreeg. ‘Snakebite’ sloeg bij zijn eerste mogelijkheid meteen toe door met zijn derde pijl de dubbel 16 te raken.

In de eindstrijd speelt Wright zondagavond tegen Michael van Gerwen of Phil Taylor.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek