Peter Wright heeft veel zin om aanstaande vrijdag zijn titel te verdedigen op de German Darts Masters. In Gelsenkirchen wordt dan het eerste World Series-toernooi van 2018 gespeeld.

Vorig jaar werd de German Darts Masters nog in Düsseldorf gespeeld. Toen was Wright in de finale met 11-4 te sterk voor Phil Taylor. De Schot opent zijn jacht op titelprolongatie tegen Dragutin Horvat, die in 2017 ook al tegen ‘Snakebite’ speelde in de eerste ronde.

”Ik zal er klaar voor zijn”, belooft Wright aan zijn Duitse fans. ”Het wordt fantastisch. Mijn succes van vorig jaar was mijn eerste eindzege op het World Series-circuit.”

”Echter had ik er na de eerste ronde uit kunnen liggen. Dragutin had matchpijlen om mij te verslaan. Die wist ik te overleven, daarna viel het duel mijn kant op. Hopelijk lukt mij dat opnieuw.”

De German Darts Masters is het startsein voor de World Series of Darts 2018. Later dit seizoen worden speelsteden in de Verenigde Staten, China, Australië, Nieuw-Zeeland en Oostenrijk bezocht. In Duitsland worden aanstaande vrijdag maar liefst 20,000 fans verwacht.

”Ik kan niet wachten om terug te keren naar Duitsland, ik heb er veel zin in. Het Duitse publiek staat altijd achter mij. De gedachte dat er dadelijk 20,000 in het stadion zitten is fenomenaal.”

Bekijk hier het speelschema voor dit toernooi.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek