Peter Wright heeft ternauwernood de kwartfinale gehaald op het European Championship. De Schot overleefde een 4-0 achterstand in zijn partij tegen Jonny Clayton.

De Welshman had de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. Clayton startte goed aan de partij, maar werd naarmate de partij vorderde zeer slordig op zijn dubbels. ‘The Ferret’ gooide slechts 27 procent van zijn pijlen op de dubbels raak, Wright deed dat met 31 procent niet heel veel beter.

Wright kwam in de tiende leg definitief terug in de wedstrijd met een 13-darter voor 5-5. In de vijftiende leg kwam Clayton wederom op voorsprong, nadat ‘Snakebite’ vier pijlen miste voor 8-7. Clayton raakte tops en kwam op twee legs van de zege.

De Players Championship-winnaar verzuimde echter andermaal om door te stoten en miste twee pijlen voor 9-7. Wright profiteerde met een 46 finish en begon zeventiende leg met tweemaal 180. Een negendarter kwam er niet, wel pakte de UK Open-kampioen met een 96 finish de voorsprong.

In leg achttien kreeg Clayton nog een ultieme kans om in de partij te blijven, maar hij miste één pijl op tops. Wright sloeg toe via dubbel 4 en boekte daarmee een benauwde zege op zijn Britse tegenstander.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek