Peter Wright ondergaat komende week mogelijk een oogoperatie, zo heeft hij vertelt na zijn verrassende uitschakeling in de tweede ronde van de World Matchplay.

Eerder deze maand kwam Wright verrassend met een bril op de proppen tijdens de PDC Summer Series. Op de World Matchplay begon hij met bril aan zijn eerste ronde tegen Jose de Sousa. Bij een 5-8 achterstand ging de bril af, waarna Snakebite de partij met 10-8 wist te winnen.

Vervolgens speelde Wright zonder bril aan zijn tweede ronde tegen Glen Durrant. Laatstgenoemde won de wedstrijd met 11-8. Inmiddels staat Durrant al in de halve eindstrijd, waarin hij Dimitri van den Bergh treft.

Een bril bleek dus niet een juiste oplossing voor Wright, wiens ogen in de afgelopen maanden sterk achteruit zijn gegaan. Daarom denkt hij erover na om zijn ogen te laten laseren, zo onthult de wereldkampioen in gesprek met Betfred.

”De bril moet weg. Op de vloertoernooien ging het aardig, maar op het podium ging het erg moeizaam. Ik sprak met Gary Anderson en die zei dat de felle lampen reflecteren in zijn bril. Het was alsof iemand met een laser aan het schijnen was”, zo verklaart de Schot.

Eind augustus is de volgende darts-afspraak voor Wright, wanneer er zes speelrondes van de Premier League Darts op het programma staan. Tegen die tijd wil hij zijn oogproblemen hebben opgelost.

“Hopelijk kan ik alles op een rijtje krijgen. Ik heb met Michael Smith gesproken. Ik wist niet dat hij lenzen droeg, maar ik kan me niet voorstellen dat ik iets ín mijn ogen doe. Dat lijkt me niets.”

Daarom lijkt laseren de enige overgebleven optie. “Hopelijk krijg ik twee of drie weken voor de Premier League begint nieuwe ogen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek