Peter Wright bleef ook na zijn derde duel in de Premier League Darts ongeslagen. De Schot overleefde een wervelende start van Steve Lennon en trok de winst in de laatste leg naar zich toe.

Lennon maakte zijn opwachting doordat Gary Anderson vanwege een rugblessure de hele Premier League overslaat. De Ier mocht voor eigen publiek in Dublin spelen en kende een droomstart door de eerste drie legs te winnen. Lennon verzuimde het verschil echter groter te maken,waardoor Wright terug in de wedstrijd kwam. ‘Snakebite’ nam het initiatief over in de zevende leg en pakte de winst met 7-5.

Na afloop was de nummer drie van de wereld lovend over zijn Ierse opponent. ”Ik was blij dat hij goed speelde. Steve stond onder grote druk omdat hij voor eigen publiek speelde. Hij ging fantastisch van start en ik vroeg mij af of ik überhaupt kansen ging krijgen.”

Door twee puntendelingen en een overwinning staat de voormalig UK Open-kampioen op vier punten uit drie wedstrijden. Wright is tevreden met deze start. ”Ik heb tegen voormalig wereldkampioen Rob Cross, WK-finalist Michael Smith en thuisspeler Steve Lennon gespeeld. Ik ben dus erg blij met mijn start aan de Premier League.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Michael Cooper/PDC

Foto: Michael Cooper/PDC

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek