Peter Wright heeft in een interview met Love The Darts bevestigd dat hij terugkeert in het Schotse team voor de World Cup of Darts begin volgende maand.

De nummer drie van de wereld, die dit jaar al zeven titels wist te winnen, ontbrak vorig jaar vanwege privé-redenen op het WK voor landenteams.

”Ik ben van de partij op de World Cup of Darts”, vertelde ‘Snakebite’ tegen het online dartsmagazine. ”Vorig jaar had ik een korte onderbreking nodig om tijd door te brengen met mijn familie. Ik ben niet veel thuis, dus daarom wilde ik dat doen.”

Wright kwam driemaal eerder in actie op het WK voor landenteams. Tweemaal met Gary Anderson (2012, 2015), die naar alle waarschijnlijkheid weer zijn teampartner wordt, en één keer met Robert Thornton (2014). In 2015 haalde de regerend UK Open-kampioen samen met Anderson de finale, waarin Engeland na een thriller (3-2) te sterk bleek.

Uiteraard is Schotland één van de topfavorieten voor de wereldtitel. Wright onderschrijft dat en denkt dat het Schotse team één van de kanshebbers is om het derde land te worden dat de World Cup of Darts op zijn naam heeft geschreven.

”Ik denk dat wij tot de favorieten behoren, wellicht zijn we als eerste geplaatst. Alles moet samenvallen dat weekend en hopelijk brengt dat ons de titel.”

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek