Voor Peter Wright kon 2020 niet beter beginnen. Nadat hij op 1 januari wereldkampioen werd gooide hij ook hoge ogen op de Masters. ‘Snakebite’ loopt dan ook over van zelfvertrouwen.

Wright ging op de Masters op zijn elan van het WK door, enkel op de openingsavond van de Premier League moest hij het onderspit delven tegen Michael van Gerwen. “Het gaat inderdaad bijzonder goed, zo goed zelfs dat ik al weken met dezelfde pijlen gooi. Dat is toch bijzonder ongewoon voor mij”, stelt de nummer twee van de wereld met een kwinkslag vast.

Voor Wright ging er een na de WK-winst een nieuwe wereld open met bijzonder veel media-aandacht. “Ik heb er eerlijk gezegd weinig last van. Ik heb me daar goed op voorbereid en probeer een goed evenwicht te vinden tussen trainen en beschikbaar zijn voor de media.”

De 49-jarige Schot heeft de komende maanden één groot doel. “Dat is de Premier League winnen. Uiteraard, je moet het ijzer smeden als het heet is. Nu ik in zo’n uitstekende vorm verkeer is dit het moment om die grote titel nog aan mijn palmares toe te voegen.”

Tags:

Author: Bram Coenen