Peter Wright heeft besloten om tijdens de World Grand Prix met de pijlen te gaan gooien waarmee hij vorig jaar de finale haalde van het dubbel-in dubbel-uit toernooi.

De Schotse darter strandde vorig jaar in de eindstrijd van de World Grand Prix tegen Michael van Gerwen (5-2 in sets). Er was wel één lichtpuntje; voor het eerst kwam Wright voorbij de kwartfinales van dit toernooi.

Dit jaar won ‘Snakebite’ al twee televisietoernooien. Allereerst was het raak tijdens de German Darts Masters in mei en een maand later won Wright de World Cup of Darts samen met landgenoot Gary Anderson. Nu zijn de pijlen gericht op de titel in Dublin en de huidige nummer zeven van de wereldranglijst heeft er veel vertrouwen in dat dit lukt.

”Vorig jaar begon mijn aanloop naar de World Grand Prix in augustus en toen haalde ik de finale. Dus nu ben ik sinds juli aan het trainen voor dit toernooi”, vertelt Wright aan The Darts Show.

”Ik heb uren gespendeerd aan het trainen op tops. Op dit moment speel ik erg goed, ik heb tijdens het trainen al veel dubbel-start negendarters gegooid.”

”Ik geloof dat ik alle komende toernooien kan winnen, maar er doen een hoop goede spelers mee die in de weg staan. Maar als je er geen geloof in hebt, dan moet je niet meedoen.”

”Michael (van Gerwen) en Gary (Anderson) zijn speciale spelers, maar dat geldt ook voor mij. Ik heb goede herinneringen aan vorig jaar, toen ik Mensur Suljovic versloeg in de finale. Nu speel ik eerst tegen Max Hopp. Hij is een fantastische speler, maar naar mijn mening ben ik beter in vorm dan ieder andere speler. Het maakt dus niet uit wie ik tegen kom.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek