Aankomend weekend gaat het Euro Tour-circuit verder met de Dutch Darts Masters in Maastricht. Michael van Gerwen zal er op gebrand zijn om voor eigen publiek de koppositie op de Euro Tour Order of Merit over te nemen van Peter Wright.

‘Mighty Mike’ werd bijgehaald door de Schot nadat ‘Snakebite’ zegevierde tijdens het European Darts Open begin juli. Mervyn King steeg met stip op de ranglijst. ‘The King’ bereikte de finale in Leverkusen en verruilde daardoor de twaalfde plek voor de zesde plaats.

Van Gerwen, Klaasen en Van de Pas zijn al zeker van deelname aan het European Championship. Naar verwachting hebben spelers ongeveer 13.000 á 14.000 pond nodig om een plaats in de top-32 te bemachtigen. De Belgen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh zijn dus nagenoeg zeker van deelname aan het toernooi in eigen land.

Na de twaalf Euro Tour-evenementen plaatsen de 32 beste spelers zich voor het European Championship in Hasselt. Dit toernooi wordt eind oktober gespeeld. Wanneer spelers gelijk staan, wordt gekeken naar het totaal aantal gewonnen prijzengeld in de laatste vier Euro Tour-toernooien.

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek