Cristo Reyes heeft voor een stunt gezorgd op de European Darts Matchplay door de als tweede geplaatste Peter Wright uit het toernooi te knikkeren.

De Schot speelde een prima wedstrijd (102.02 gemiddeld), maar de scoringsdrift van de Spanjaard bleek hem te machtig na elf legs. Reyes gooide maar liefst zeven 180-scores en acht 140’ers in elf legs.

‘The Spartan’ knokte zich terug van een 5-4 achterstand na een 12-darter in de tiende leg. Reyes hield vervolgens zijn eigen leg in vijftien pijlen en bereikte daardoor de laatste acht op de European Darts Matchplay. De 29-jarige darter uit Tenerife beëindigde de partij met een moyenne van ruim 103 per beurt.

In de kwartfinale speelt Reyes tegen Stephen Bunting. De Engelsman gooide een gemiddelde van 103 in zijn met 6-3 gewonnen wedstrijd tegen Kyle Anderson. Bunting miste tijdens de partij de dubbel 12 om een negendarter te produceren.

Mensur Suljovic en Dave Chisnall overleefden beide een beslissende elfde leg om de kwartfinale te bereiken in Hamburg. ‘The Gentle’ versloeg Daryl Gurney, terwijl ‘Chizzy’ te sterk was voor Ian White.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek