Peter Wright heeft de koppositie overgenomen van Nathan Aspinall op de World Series Order of Merit. ‘Snakebite’ won zaterdagavond de German Darts Masters ten koste van Gabriel Clemens.

Aspinall ontbrak in Keulen, net als US Darts Masters-finalist Michael Smith. Wright staat nu op zeventien punten, Aspinall (twaalf), Smith en Clemens (beiden acht) zitten daar ruim onder. Bovendien speelt het laatstgenoemde drietal dit jaar geen World Series-toernooi meer. Dat geldt wel voor nummer vijf Daryl Gurney die net als Rob Cross op zes punten staat.

James Wade en Mensur Suljovic scoorden vijf punten met een plek in de halve eindstrijd tijdens de German Darts Masters. Zij hebben nu evenveel punten als Gerwyn Price, die in Las Vegas zijn enige World Series-toernooi van het seizoen speelde.

Gary Anderson en Michael van Gerwen stelden opnieuw teleur en werden nu zelfs in de eerste ronde uitgeschakeld. Tijdens de US Darts Masters was de tweede ronde het eindstation voor de twee rivalen. Samen staan zij nu met vier punten op een gedeelde tiende plek. Nico Kurz en Martin Schindler verzamelden drie punten in Keulen en staan gedeeld twaalfde. Raymond van Barneveld behoort tot de groep spelers die op één punt staan.

Een eindzege tijdens een World Series-toernooi levert twaalf punten op. De runner-up krijgt er acht, terwijl de twee verliezende halvefinalisten vijf punten ontvangen. Voor het bereiken van de kwartfinales krijgen spelers drie punten, verlies in de eerste ronde slechts één punt. Een hogere plek op deze ranglijst geeft een grotere kans op deelname aan de World Series of Darts Finals, die dit jaar in Amsterdam wordt gespeeld.

World Series Order of Merit na German Darts Masters

PositieSpelerTotaal
1Peter Wright17
2Nathan Aspinall12
3Michael Smith8
3=Gabriel Clemens8
5Daryl Gurney6
5=Rob Cross6
7James Wade5
7=Mensur Suljovic5
7=Gerwyn Price5
10Gary Anderson4
10=Michael van Gerwen4
12Nico Kurz3
12=Martin Schindler3
13Gary Mawson1
13=Shawn Brenneman1
13=Danny Baggish1
13=Jim Long1
13=Leonard Gates1
13=Elliot Milk1
13=Jeff Smith1
13=Darin Young1
13=Robert Marijanovic1
13=Christian Bunse1
13=Kevin Munch1
13=Maik Langendorf1
13=Max Hopp1
13=Raymond van Barneveld1
Tags: ,

Author: Pieter Verbeek