Peter Wright bereikte zaterdag voor de zesde keer dit jaar de halve finale op een World Series-toernooi. De Schot versloeg Raymond Smith in de kwartfinale van de Brisbane Darts Masters met 10-4.

Het duel tussen ‘Snakebite’ en ‘Guru’ was er één met twee gezichten. Voorafgaand aan de eerste onderbreking ging het gelijk op tussen Wright en Smith. Met een stand van 4-3 in het voordeel van de nummer twee van de wereld gingen de twee spelers de pauze in.

Wright wist in de tweede helft van de partij zijn niveau te handhaven, terwijl Smith beduidend minder ging spelen. De Australische qualifier kon met een 19-darter kon wel 5-4 maken, maar moest vervolgens het antwoord schuldig blijven. Smith kon zelfs geen leg meer pakken en zag Wright het duel met 10-4 winnen.

De voormalig UK Open-kampioen treft Rob Cross in de halve eindstrijd. De andere halve finale gaat tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

”Ik heb mijn benadering van wedstrijden aangepast. Het heeft geen zin om aan je vermoeidheid te denken. Het is zoals het is en je moet gewoon darten.”

”Wanneer de spelers uit Australië en Nieuw-Zeeland naar het WK Darts komen, dan willen we hun ook niet horen klagen. Je moet proberen zo goed mogelijk te spelen en te genieten”, sprak Wright na zijn duel met Smith.

”Tegen Cross moet ik nog meer solide presteren. Ik voel dat ik mijn niveau kan verbeteren zodra ik tegenstand krijg. Ik heb ook mijn punten uit mijn andere pijlen gehaald, zodat ik niet in de verleiding kom om van pijlen te wisselen. Het duurt te lang om ze er weer in te zetten”, grapte ‘Snakebite’ tot slot.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.

Zaterdag 18 augustus
Kwartfinale

Gary Anderson (96.14) 8-10 (93.85) Raymond van Barneveld
Rob Cross (101.02) 10-4 (90.80) Corey Cadby
Michael van Gerwen (98.44) 10-3 (91.60) Kyle Anderson
Peter Wright (101.91) 10-4 (87.71) Raymond Smith
Best of 19 legs

Zondag 19 augustus
Halve finale

11:10 Peter Wright v Rob Cross
12:00 Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
Best of 21 legs

Finale (rond 13:00 uur)
Wright/Cross v Van Gerwen/Van Barneveld
Best of 21 legs

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek