Peter Wright heeft de uitspraken die hij tijdens de World Matchplay heeft gedaan genuanceerd. De Schot voelde zich genoodzaakt om via Twitter zijn standpunt te verduidelijken.

”We kunnen allemaal van elkaar winnen. Michael (van Gerwen, red.) is geen geweldige darter, hij is een goede darter. Er is maar één geweldige speler. Dat is Phil Taylor en hij deed niet mee aan de World Matchplay”, waren de woorden van Wright, die hem op veel kritiek kwamen te staan.

Via zijn social media probeert ‘Snakebite’ de boel te sussen. Volgens de nummer twee van de wereld hadden zijn woorden een andere strekking en is hij verkeerd begrepen.

”Nadat ik veel kritiek heb ontvangen, wil ik graag mijn uitspraken verduidelijken. Toen ik opgroeide, waren Jocky Wilson, John Lowe, Eric Bristow en Phil Taylor ‘de grote spelers’. Zij zijn hedendaags niet meer actief op het circuit. Dat is wat ik probeerde aan te geven en verder wil ik er niks meer over kwijt”, besloot Wright.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek