Drie maanden voor de start van het WK Darts heeft Peter Wright de favorietenrol voor de wereldtitel naar zichzelf toegeschoven.

”Ik word dit jaar wereldkampioen”, zegt ‘Snakebite’ in gesprek met de PDC. ”Ik weet hoe ik Michael van Gerwen moet verslaan, het is een kwestie van dat de juiste Peter Wright terugkomt.”

Tijdens het afgelopen WK Darts moest Wright al in de tweede ronde het veld ruimen. De 48-jarige Schot verloor verrassend van Jamie Lewis, die vervolgens doordrong tot de halve finale in Alexandra Palace.

In aanloop naar dat toernooi sprak de nummer twee van de wereld ook vol bravoure over zijn kansen. ”Ik lust Michael van Gerwen rauw”, liet hij toen weten. Echter kreeg de voormalig UK Open-kampioen gezondheidsproblemen en moest hij met galstenen opgenomen worden in het ziekenhuis.

”Ik was toen best ongerust en daardoor oefende ik niet elke dag meer. En als je dat niet meer doet, gaat dat ten koste van je routine en uiteindelijk van je spel.”

Kies 8 teams en speel mee in het Champions League voetbalspel 2018/2019. Maak kans op een 1e prijs van 350 euro!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek