Peter Wright heeft zich als tweede speler gekwalificeerd voor de halve finales van de World Matchplay. De kleurrijke Schot won met 16-12 van Darren Webster.

De UK Open-kampioen had het lang lastig met de Engelsman. Webster kwam terug van een 2-0 achterstand en wist met een 13-darter in de veertiende leg voor het eerst een break voorsprong te nemen.

Met een 14- en 15-darter maakte Wright echter weer 8-8 en via dubbel 10 nam de nummer drie van de wereld de leiding weer over. Dat was echter niet voor lang, want Webster pakte drie legs op rij voor een 11-9 voorsprong.

‘The Demolition Man’ kreeg vervolgens drie pijlen om 12-9 te maken, maar Webster wist deze kansen niet te benutten. Wright kwam goed weg via dubbel 18 en trok de stand met een 51 finish gelijk.

Dat was ook gelijk de nekkenbreker voor Webster. Wright won drie legs naeen en kwam op één leg van een halve finaleplaats. De Engelsman hield zichzelf in de wedstrijd via dubbel 8, maar verder kwam hij niet. ‘Snakebite’ wist 74 uit te gooien in de 28ste leg en plaatste zich daarmee voor de laatste vier van de World Matchplay.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek