Peter Wright doorstond een lastige test in zijn eerste ronde op het European Championship. De Schot versloeg Krzysztof Ratajski met 6-3 en treft nu Jonny Clayton bij de laatste zestien.

Snakebite’ had het lastig tegen Ratajski, maar de Pool miste te veel kleine kansjes om echt aanspraak te kunnen maken op de zege. Wright was scorend (98 gemiddeld) en op zijn finishes (43 procent) solide en liet zich niet verrassen.

”Ik was een beetje nerveus op het begin, maar wist de overwinning uiteindelijk over de streep te trekken”, vertelde Wright na zijn duel.

”Ik wist dat mij een zware pot te wachten stond, want Krzysztof heeft fantastische resultaten geboekt dit jaar. Ik ging goed van start, maar het werd daarna wat wisselvallig. Ik liet hem terugkeren in de partij en dat had niet mogen gebeuren.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek