Peter Wright trekt zich niks aan van de kritiek die hij kreeg nadat hij met een nieuw dartsetje op de proppen kwam tijdens de eerste speelronde van de Premier League Darts.

De Schot speelde voor zijn doen zeer matig tegen Gerwyn Price, maar pakte wel een 5-1 voorsprong. Wright begon steeds meer te worstelen met zijn spel en moest vervolgens genoegen nemen met een punt (6-6). Het leidde tot hevige kritiek aan het adres van ‘Snakebite’.

”Mensen mogen een mening hebben”, geeft de UK Open-kampioen aan in gesprek met Red Dragon Darts. ”Ik probeer altijd het maximale uit mezelf en mijn materiaal te halen. Ik heb meer diverse soorten setjes geprobeerd dan elke andere speler op het circuit. Er is altijd verbetering mogelijk, zelfs één procent verbetering kan het verschil maken.”

”Dit is wie ik ben. Ik heb de volledige steun van mijn vrouw en heeft ertoe geleid dat ik nu de nummer twee van de wereld ben. Met zoveel talentvolle spelers, had ik dat nooit voor mogelijk gehouden.”

”Mensen kunnen kritiek hebben, maar voor mijzelf ik het als een groot voordeel. Veel topspelers gooien al jarenlang met hetzelfde setje pijlen. Als daar iets mee gebeurd, dan is het net alsof ze hun arm verliezen. Dat is bij mij niet het geval, ik open een nieuwe doos en ga weer vrolijk verder.”

Klik hier en speel mee in het Premier League Spel 2e avond voor maar 5 euro en een minimale prijzenpot van 264 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek