Peter Wright is door de bezoekers van Dartsnieuws.com verkozen tot Speler van de Maand – Maart! ‘Snakebite’ liet met 46% van de stemmen zijn concurrenten Rob Cross en Gerwyn Price achter zich.

Al snel werd duidelijk dat het een strijd zou worden tussen Wright en Cross. Price eindigde met acht procent van de stemmen op de laatste plaats.

Tussen de andere twee genomineerden was het stuivertje wisselen de afgelopen dagen. Uiteindelijk eindigden zowel Wright als Cross op 46 procent van de stemmen, echter stond ‘Snakebite’ twee stemmen voor op zijn Engelse concurrent.

De kleurrijke Schot won vorige maand zijn allereerste major door de hoofdprijs te pakken op de UK Open. ‘Snakebite’ rekende af met onder meer Dave Chisnall, Raymond van Barneveld en Daryl Gurney. Eind maart was Wright ook de beste op het German Darts Championship.

In Hildesheim wist de voormalig WK-finalist eindelijk zijn Nederlandse rivaal Michael van Gerwen in de finale van een stream/TV-toernooi te verslaan.

Tevens zorgde Wright voor een bijzondere prestatie door begin maart het tweede hoogste gemiddelde ooit op een televisietoernooi te gooien. In Exeter noteerde Wright een moyenne van maar liefst 119,50 per beurt. Dit leidde tot een 7-2 overwinning op Adrian Lewis, die zelf ook niet onverdienstelijk (109,15 gemiddeld) stond te speren.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek