Vorig jaar raakte Peter Wright zijn tweede plek op de wereldranglijst al kwijt aan Rob Cross en inmiddels is ‘Snakebite’ al afgezakt naar de vierde positie op de PDC Order of Merit.

Tekenend voor zijn huidige vorm was het beeld van vorige week, toen Wright tijdens een Pro Tour-wedstrijd meerdere keren van pijlen wisselde. De voormalig UK Open-kampioen verloor die partij uiteindelijk met 6-4 van Jamie Hughes.

Een finale wist Wright nog niet te halen dit seizoen en dat kost hem veel prijzengeld op de wereldranglijst. De klassering op de PDC Order of Merit is gebaseerd op prestaties van spelers in de afgelopen 24 maanden. Dat betekent dat de flamboyante Schotse darter dit jaar zijn prestaties van twee seizoenen geleden moet verdedigen.

Zo wist ‘Snakebite’ in de eerste dagen van 2017 een bedrag van 148.250 pond bij elkaar te spelen. Dit seizoen strandde de teller op 20.250 pond, wat ervoor zorgt dat zijn totale prijzengeld op de wereldranglijst met 128.000 naar beneden is gezakt.

In de komende weken heeft Wright nog steeds veel te verdedigen. Tot aan de World Matchplay (eind juli) verdedigt de huidige nummer vier van de wereld een bedrag van 111.250 pond.

Tags:

Author: Pieter Verbeek