Peter Wright heeft ten koste van Phil Taylor de finale van de Premier League Darts gehaald. In een zinderende partij won ‘Snakebite’ na een beslissende negentiende leg. In de eindstrijd neemt Wright het op tegen Michael van Gerwen, die eerder Gary Anderson wist te verslaan.

De Schot leek op rozen te zitten toen hij op een 4-0 voorsprong kwam, maar opeens leek Wright het kwijt te zijn. Taylor had zijn niveau ondertussen opgeschroefd en rook bloed. Met een 12-darter en finishes vanaf 79 en 81, wist ‘The Power’ zich terug te knokken naar 6-6. De Engelsman brak de Schotse nummer drie van de wereld vervolgens met een 15-darter en kwam daarmee voor het eerst op voorsprong.

Taylor kreeg vervolgens zes pijlen om een marge van twee legs te pakken, maar nu haperde de motor bij de 16-voudig wereldkampioen. Wright profiteerde en kwam op 7-7. Taylor brak echter wederom terug, maar weer wist hij zijn eigen leg niet te houden. De zesvoudig Premier League-kampioen kreeg vijf pijlen voor 9-7, maar de dubbel bleek wederom onvindbaar. Wright kwam met de schrik vrij en kwam via dubbbel 8 op 8-8.

Taylor zorgde vervolgens voor de vijfde break op rij en kreeg in de achttiende leg een matchpunt om de finale te bereiken. Zijn pijl op tops viel echter net boven het ijzerdraad. Wright dwong daarna met een 25 finish een beslissende leg af. Doordat Taylor de triples niet wist te vinden, kreeg Wright alle ruimte om naar een dubbel toe te werken. In zijn zesde beurt wist hij met zijn tweede pijl dubbel 10 te vinden en bereikte daarmee zijn eerste Premier League finale.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek