Peter Wright plaatste zich vrijdagavond met een 16-12 zege op Dave Chisnall voor de halve eindstrijd op de Grand Slam of Darts. Een enorme opsteker voor de Schot, die dit jaar weinig succesvolle resultaten boekte op de televisietoernooien.

”Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug. Dit was een goede wedstrijd en ik ben blij dat ik zo’n geweldige speler als Dave Chisnall heb verslagen”, sprak Wright vol tevredenheid na afloop.

Een belangrijk moment in de partij was een flightwissel van de Schot in de tweede pauze. Na een korte aanpassing draaide Snakebite een 8-5 achterstand om een 13-8 voorsprong. De voormalig UK Open-kampioen hoopt dat zijn vrouw hem ervan kan weerhouden om weer va materiaal te wisselen.

”Ik zat wat van mijn flights te knoeien donderdagavond. Vervolgens besloot ik ze te proberen in mijn partij tegen Chisnall. Dat bleek geen goede keuze en dus besloot ik weer terug te wisselen.”

”Zaterdag ben ik een dag vrij. Ik ga mijn vrouw dus vragen om mijn pijlen ergens op te bergen, zodat ik er niet meer mee kan knoeien.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek