Peter Wright heeft dankzij twee Pro Tour-titels een flinke sprong gemaakt op de Players Championship Order of Merit. ‘Snakebite’ won zowel dinsdag als woensdag een vloertoernooi.

De Schot begon de midweekse Pro Tour-ronde op een voor hem onwaardige 26ste plek. Met twintigduizend pond op zak springt Wright echter naar een vierde plaats op de ranglijst.

James Wade behield de koppositie, ondanks dat hij niet in actie kwam in Barnsley. ‘The Machine’ staat bovenaan met 48.500 pond. Glen Durrant heeft de tweede positie in handen met 42.000 pond. Dave Chisnall volgt op de derde plek met 36.500 pond.

Nederlanders op Players Championship Order of Merit

Jeffrey de Zwaan is op plaats acht de beste Nederlander. Michael van Gerwen (12) en Jermaine Wattimena (14) zitten daar vlak achter. Vincent van der Voort is de nummer 22 van de ranglijst, terwijl ook Ron Meulenkamp tot de top-32 behoort.

Jelle Klaasen (33ste) staat daar nipt buiten, Raymond van Barneveld (46), Jan Dekker (48) en Christian Kist (55) staan verder nog in de top-64.

Na de dertig Players Championship-toernooien doen de beste 64 spelers mee aan de Players Championship Finals. Dit toernooi wordt van 22 tot en met 24 november in Minehead gespeeld.

Klik hier voor meer informatie over het Pro Tour-circuit, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Tags:

Author: Pieter Verbeek