Peter Wright was behoorlijk tevreden na het winnen van zijn tweede PDC-titel van het seizoen. ‘Snakebite’ won voor de tweede keer in zijn carrière de German Darts Masters door verrassende finalist Gabriel Clemens in de finale te verslaan.

De nummer zes van de wereld ontsnapte in de achtste leg aan een 3-5 achterstand tegen Clemens. Wright maakte vervolgens 4-4 en sloeg daarna zelf toe met een 11-darter voor een break. Die voorsprong gaf de voormalig UK Open-kampioen niet meer weg en won de finale uiteindelijk met 8-6.

”Het voelt geweldig om deze titel opnieuw te winnen. Ik merkte dat ik sterk genoeg was om de titel te pakken, maar je weet het nooit. Er zijn zoveel goede spelers die je kunnen verslaan”, sprak Wright na afloop tegen de PDC.

”Op sommige momenten had ik mazzel, maar ik denk dat ik ook mijn klasse heb getoond. Mentaal was ik ook sterk genoeg dit weekend. Ik ben aan het terugkeren in mijn topvorm, maar ik ben er nog niet.”

De Schotse darter besloot vervolgens met mooie woorden over runner-up Clemens en concludeerde dat het niveau van de Duitse darters gegroeid is in de loop der jaren.

”Ik heb al een aantal keer gespeeld tegen Gabriel, hij is een geweldige speler. Petje af voor hem”, zo complimenteerde Wright zijn Duitse opponent. ”Het Duitse darten heeft een geweldige groei doorgemaakt en gaat alleen nog maar beter worden. Dit toernooi is daar het bewijs van.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek