Peter Wright hoopt dat zijn World Cup-succes met Gary Anderson een springplank is naar nog meer titels dit seizoen. Dankzij zijn eindzege van afgelopen zondag staat de teller dit seizoen nu op één hoofdprijs.

Schotland won voor het eerst de World Cup of Darts door Ierland in de finale te verslaan. Wright groeide uit tot de uitblinker in de finale. Hij won zijn twee singles en maakte ook de meeste indruk in de koppelpartij met Anderson.

De nummer vijf van de wereld heeft nu 23 PDC-titels gewonnen in zijn carrière. Wright is van plan om dat aantal snel uit te breiden. Zijn eerste kans is aankomend weekend, wanneer er een Euro Tour-toernooi in Kopenhagen op het programma staat.

”Dit kan mij zeker op het goede spoor zetten. Nu wil ik meer titels winnen”, vertelt de in Engeland woonachtige Schotse darter. ”Ik ga proberen bij mijn huidige setje pijlen te blijven. Misschien maak ik dan een kans.”

”Een paar weken geleden was ik dichtbij een Euro Tour-titel, maar toen versloeg Ian White mij. De volgende keer ga ik er alles aan doen om wel het toernooi te winnen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek