Peter Wright wist donderdagavond zijn eerste zege in de Premier League Darts 2020 te boeken. Na een goede start had Snakebite veel moeite nodig om af te rekenen met Rob Cross.

Na drie legs leek er geen vuiltje aan de lucht voor Wright, die met drie 13-darters en een gemiddelde van ruim 115 naar een 3-0 voorsprong snelde. Cross gooide op dat moment tachtig gemiddeld, maar wist plots de triples te vinden en verkleinde de achterstand met een 14-darter en een 127 finish.

In de elfde leg maakte Cross ook zijn tweede break achterstand ongedaan via dubbel 7. De Engelsman mocht daarna gooien voor een punt, maar was niet binnen vijftien pijlen uit. Met een 15-darter pakte Wright alsnog de terechte overwinning.

”Ik maakte het mezelf enorm lastig. Daarnaast geeft Rob je ook nooit een wedstrijd cadeau”, zo reageerde de wereldkampioen op zijn stroeve overwinning.

”Rob is een fantastische speler en ik ben blij met een zege tegen hem. Het was hard werken. Ik leg mezelf veel druk op en wellicht moet ik dat wat minder doen en meer relaxen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek