De blijdschap bij Peter Wright was groot toen hij zijn matchpijl benutte tegen Rob Cross in de finale van Players Championship 14.

De nummer twee van de wereld kwam op een 4-0 voorsprong tegen de regerend wereldkampioen. Vanaf 5-1 wist ‘Voltage’ echter drie legs op rij te winnen. De Engelsman kreeg zelfs de kans om de spanning volledig terug te brengen, maar Cross miste twee pijlen voor 5-5. Wright faalde niet op dubbel 16 en pakte zijn eerste toernooizege van het jaar.

”Ik was nog even bang dat ik mijn kans vergooid had. Gelukkig viel die laatste pijl erin”, zei Wright opgelucht in gesprek met Dan Dawson. ”Mijn vorm is niet constant dit jaar, ik heb daar geen verklaring voor. Hopelijk boek ik vanaf nu alleen nog maar progressie.”

”Mijn vertrouwen was hoog in aanloop naar dit weekend. Ik dacht dat ik beide toernooien zou winnen, maar één is ook prima. Mijn topvorm nadert, nu moet ik nog constanter worden en meer titels winnen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek