Peter Wright bracht Raymond van Barneveld donderdagavond verder in de degradatieproblemen in de Premier League Darts. De Schot won in Aberdeen met 7-3 van ‘Barney’.

Met een 180-score begon Van Barneveld goed aan de wedstrijd en de eerste leg ging met een 14-darter naar de Hagenaar. Het goede gevoel was na de derde leg echter als sneeuw voor de zon verdwenen nadat hij twee pijlen op de dubbels miste. Wright raakte tops voor de break en liep meteen weg naar 5-1. Dit deed ‘Snakebite’ overigens op fantastische wijze met onder meer een 11- en een 12-darter.

Een 81 finish van ‘Barney’ zorgde voor de aansluiting, maar zijn Schotse tegenstander bracht de marge meteen weer op vier legs met een prachtige 10-darter. In de tiende leg kreeg de Nederlander wel een kleine kans om terug te breken, maar Van Barneveld slaagde er niet in om 118 uit te gooien. Wright benutte vervolgens zijn matchdart via dubbel 1 en boekte zijn tweede overwinning in de competitie.

“Ik ben tevreden met mijn vertoonde spel tegen Raymond en zeer blij met de overwinning. Het was mijn beste wedstrijd van het seizoen, maar er is nog ruimte voor verbetering”, reageerde de voormalig UK Open-kampioen na afloop.

“Vorige week heb ik het gewicht van mijn pijlen aangepast van 24 gram naar 26 gram en ik zie daar veel potentie in. Ik moet constanter spelen en vaker boven de honderd gemiddeld gooien.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek