Aanstaande zaterdag is het tijd voor de selectiedag. Er worden twee aparte toernooien georganiseerd. In de ochtend (start 11.00 uur) staan de individuele play-offs op het programma voor de SuperLeague en de jeugd en ’s middags staat het kwalificatietoernooi op de planning.

De acht beste heren uit het singleklassement van de SuperLeague hebben een uitnodiging ontvangen. Als een speler niet speelgerechtigd was voor de Nederlandse selectie 2019-2020, of de uitnodiging niet heeft geaccepteerd, dan schoof deze plaats door naar de eerstvolgende in het singleklassement. Op basis van de eindklassering is een pouleverdeling gemaakt waarbij de nummers 1, 4, 5 en 8 in poule A terecht komen en de overige spelers in poule B. De poules zien er als volgt uit:

Poule A
Martin Soethof
Michael Busscher
Rick Hofstra
Carlo van Cleef

Poule B
Wouter Vaes
Frans van de Weit
Gino Vos
Davey van der Zande

De beste twee uit elke poule spelen een kruisfinale en de winnaars van die wedstrijden spelen om een plaats in de Nederlandse selectie. De poulewedstrijden worden gespeeld over een best of 7 legs. De kruisfinales zijn best of 9 legs en de finale best of 11 legs.

Jeugd play-offs

Ook voor de jongens zal er een selectie kwalificatietoernooi plaatsvinden. Hiervoor worden spelers uitgenodigd die hoog op de ranking staan, in de top vier van het LaCo klassement zijn geeindigd en in de selectie 2018/2019 zaten en niet opnieuw geplaatst zijn. De poule indeling is als volgt:

Poule A
Kevin Lasker
Ricardo van der Vloed
Gideon Regterschot
Lars Plaisier

Poule B:
Gian van Veen
Sytze Terpstra
Finn Kalsbeek
Moreno Blom

De beste twee uit elke poule spelen een kruisfinale en de winnaars van die wedstrijden ontmoeten elkaar in de finale. De winnaar van de finale plaatst zich voor de Nederlandse jeugdselectie. De poulewedstrijden worden gespeeld over een best of 5 legs. De kruisfinales en de finale zijn best of 7 legs.

Voor alle poulewedstrijden geldt dat het aantal gewonnen wedstrijden de doorslag geeft en pas daarna wordt gekeken naar legsaldo.

Sporthal Corlaer zal om 09.30 uur open zijn. Spelers dienen zich voor 10.30 uur aan de wedstrijdtafel te melden. De wedstrijden zullen om 11.00 uur beginnen!

Kwalificatietoernooi Nederlandse selectie

In de middag zal het kwalificatietoernooi op het programma staan waarin nog eens twee spelers zich voor de Nederlandse selectie zullen plaatsen. Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via de andere selectiemethoden nog niet is gelukt, alsnog de kans op plaatsing.

Voor dit toernooi zijn spelers uitgenodigd vanuit de lidorganisaties, LaCo singleklassement, NDB Ranking en eerdere selecties. Voor de precieze criteria klikt u hier. Dit alles resulteert in deze deelnemerslijst.

De zaal is vanaf 09.30 uur toegankelijk voor alle spelers. De heren dienen zich voor 12:00 uur bij de wedstrijdleiding te melden. De eerste wedstrijden beginnen vervolgens om 12:30 uur. De dames dienen zich voor 12:30 uur te melden en deze wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Natuurlijk is de zaal open voor iedereen en nodigen wij u uit om te komen kijken!

Spelformat en loting

Er zal volkomen blind worden geloot op de dag zelf en er wordt gespeeld in knock-out in een langer format. De dames spelen best of 7 legs en de heren best of 9 legs. De beslissingswedstrijden worden gespeeld over best of 9 legs (dames) en best of 11 legs (heren). Uiteindelijk plaatst één heer en één dame zich voor de Nederlandse selectie via dit kwalificatietoernooi.

Let op: Het algemene kledingvoorschrift is de gehele dag niet van toepassing ivm de warmte. Spelers zijn dus vrij om de kleding te dragen die ze willen.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek