Stephen Bunting haalde zaterdagavond verrassend de tweede ronde op de World Matchplay door Gerwyn Price met 13-12 te verslaan na een verlenging.

Na achttien legs stond het 9-9, waardoor de beide spelers een verlenging in gingen. Ook in de extra tijd wisten zowel Price als Bunting een marge van twee legs te creëren. Een beslissende 25ste leg moest de doorslag geven en die ging met een 79 finish naar de Engelsman.

”Dit is wellicht één van mijn grootste overwinningen ooit bij de PDC”, zei Bunting nadat hij Price uit het toernooi geknikkerd had. ”Elke overwinning is mooi, maar om het tegen één van de beste spelers ter wereld te doen maakt het nog mooier.”

”Gerwyn startte goed aan het begin van de legs, dat maakte het moeilijk voor mij. Ik moest hem steeds achterna voor een groot gedeelte van de partij. Maar ik slaagde erin om hem bij te houden. Dit is een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen.”

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek