De afgelopen jaren werden de World Series steevast door twee spelers genomineerd. Uiteraard was er af en toe een uitschieter, zoals de eindzege van Kyle Anderson tijdens de Auckland Darts Masters 2017.

Echter, over het algemeen stonden steeds dezelfde namen met de hoofdprijs in handen. Vaak waren het zelfs steeds dezelfde wedstrijden die tijdens de World Series-toernooien op het programma stonden.

Dit jaar is echter alles anders. De zes World Series-toernooien leverden zelfs zes verschillende winnaars op, waaronder een nieuwe winnaar op een televisietoernooi.

German Darts Masters

Mensur Suljovic was de winnaar van het eerste World Series-toernooi van 2018, een historisch evenement. Maar liefst twintigduizend toeschouwers zagen de Oostenrijker winnen in Gelsenkirchen.

De Champions League-winnaar van 2017 zegevierde achtereenvolgens tegen Robert Marijanovic, Rob Cross, Peter Wright en Dimitri van den Bergh.

PDC

Foto: PDC

US Darts Masters

Op de US Darts Masters was Gary Anderson een klasse apart. De Schot opende het toernooi met een schitterende 6-1 overwinning op DJ Sayre, waarbij Anderson een gemiddelde van ruim 112 produceerde.

Vervolgens moesten ook Dawson Murschell, James Wade en Rob Cross buigen voor ‘The Flying Scotsman’.

Tom Donoghue/PDC

Foto: Tom Donoghue/PDC

Shanghai Darts Masters

De Shanghai Darts Masters viel ten prooi aan een superieure Michael Smith. Het was de eerste keer dat ‘Bullyboy’ een televisietoernooi wist te winnen.

Aan de eindzege van Smith was niks gestolen. De voormalig jeugdwereldkampioen was onder meer te sterk voor Michael van Gerwen en Rob Cross.

PDC

Foto: PDC

Auckland Darts Masters

In Auckland was het eindelijk de beurt aan een Nederlandse winnaar. Dat was al duidelijk voorafgaand aan de finale, want Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wisten de eindstrijd te halen.

De finale werd eenzijdig in het voordeel van ‘Mighty Mike’ beslist. De 29-jarige Brabander versloeg zijn landgenoot met 11-4.

Photosport NZ/PDC

Foto: Photosport NZ/PDC

Melbourne Darts Masters

De Melbourne Masters leverde opnieuw een winnaar op tijdens de World Series. Peter Wright pakte de hoofdprijs van twintigduizend pond na een 11-8 zege op Michael Smith in de finale.

Ian Curry/PDC

Foto: Ian Curry/PDC

Brisbane Darts Masters

Het laatste World Series-toernooi werd gewonnen door Rob Cross. Het was de eerste televisietitel voor de 27-jarige Engelsman sinds hij op Nieuwjaarsdag de wereldtitel won.

‘Voltage’ versloeg Michael van Gerwen in de finale met 11-6. De Nederlander had een ronde eerder nog Raymond van Barneveld verslagen.

Richard Walker/PDC

Foto: Richard Walker/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek