Van alle spelers uit de top-64 van de PDC Order of Merit zijn er slechts zeven afwezig op het WK Darts 2020, waaronder de halvefinalist van twee jaar geleden.

Jamie Lewis stuntte in 2018 door verrassend door te dringen tot de halve eindstrijd in Alexandra Palace. De Welshman verraste Peter Wright in de tweede ronde en stuurde ook Jonny Clayton, James Richardson en Darren Webster met speels gemak naar huis. Bij de laatste vier stuitte Lewis op Phil Taylor, die tegen de Welshe darter zijn laatste profzege boekte in zijn carrière. The Power verloor de WK-finale namelijk van Rob Cross.

Lewis is met zijn 34ste plek op de wereldranglijst veruit de hoogst gerankte afwezige in Alexandra Palace. Verder ontbreken ook Martin Schindler (50), Richard North (53) en Antonio Alcinas (54).

Robert Thornton (55) is de volgende grote afwezige op het WK Darts. De Schotse darter kwam te laat in vorm en kon zich niet kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Hetzelfde geldt voor Alan Norris (58), die als excuus kan aanvoeren dat hij eerder dit jaar zijn vrouw verloor na een kort ziekbed. Corey Cadby (63) is eveneens absent. Het Australische talent maakte de afgelopen twee jaren nauwelijks gebruik van zijn Tour Card door visum- en persoonlijke problemen.

Tags:

Author: Pieter Verbeek