De derde NDB Ranking van dit seizoen die werd gespeeld in Leeuwarden is gewonnen door Niels Zonneveld (Heren A), Lorenzo Pronk (heren B), Aileen de Graaf (Dames), Michelovic van Velzen (Paradarts), Menno Lammers (Specials), Danny Jansen (Junioren), Lerena Rietbergen (Meisjes) en Bradly Roes (Aspiranten).

In totaal gingen 128 heren A, 70 dames, 181 heren B, 65 junioren, 18 meisjes, 21 aspiranten, 20 paradarters en 13 specials de strijd met elkaar aan voor de verschillende titels tijdens de Open Fries.

Niels Zonneveld wist tijdens de tweede Ranking van het seizoen al de finale te halen maar verloor toen van Maik Kuivenhoven. Dit keer was Zonneveld wel de sterkste en versloeg Ryan de Vreede in de finale met 2-0. Eerder was Zonneveld al verantwoordelijk voor de uitschakeling van o.a. Chris Landman, Jeffrey Sparidaans, Mats Gies en Donny Trouwborst.

De Vreede versloeg in de halve eindstrijd Gino Vos en was in de kwartfinale te sterk voor Frans van der Weit. Zonneveld pakte in Friesland niet alleen de titel maar ook de eerste positie op de NDB Ranking bij de heren A. Lorenzo Pronk wist de heren B finale te winnen met 4-1 van Johann Brouwer. Hij gooide enkele schitterende finishes. Pronk schreef ook de allereerste NDB Ranking in Driebergen al op zijn naam en staat nu dus alleen aan kop op de NDB Ranking bij de heren B.

Johann Brouwer was in de halve finale te sterk voor Hermen Willems (3-2). Pronk versloeg in de halve eindstrijd Pieter Kalteren (3-1). Bij de dames ging de winst naar Aileen de Graaf. Zij was in de finale overtuigend te sterk voor Anita van der Velden en won met 5-1. Beide dames doen daarmee goede zaken voor de overall rankingstand zeker aangezien Sharon Prins direct haar eerste wedstrijd verloor van Priscilla Steenbergen.

Heren A
Heren B
Dames

Michelovic van Velzen blijkt in goede vorm te verkeren en is nog altijd ongeslagen op de NDB Raking dit seizoen. Hij was dit keer in de finale met 3-1 te sterk voor Arie van der Rassel. Laatstgenoemde was in de halve finale met 3-0 te sterk voor Matthijs Wissink. Van Velzen versloeg in de halve eindstrijd Cliff Ruiter. Bij de specials ging de winst naar Menno Lammers. Hij was in de finale overduidelijk te sterk voor Geoffrey Weelink.

Paradarters
Specials

Danny Jansen en Owen Roelofs gingen de strijd met elkaar aan voor de titel bij de junioren. Jansen verkeerde in bloedvorm en was overtuigend de beste. Zo gooide hij o.a. een 164-finish en een 108-finish en versloeg Owen Roelofs met 4-0. Beide jongens pakken door het bereiken van de finale belangrijke punten voor de overall Ranking. Zeker aangezien de nummer één van de NDB Ranking Jurjen van der Velde al bij de laatste 32 verloor van Angelo Balsamo. Lerena Rietbergen komt door haar winst nu alleen aan kop te staan op de meisjes Ranking. Rosanna van der Velde verloor in de kwartfinale van Layla Brussel. De finale ging uiteindelijk tussen Rietbergen en Brussel. Het was Rietbergen die met 3-2 wist te winnen.

Bradly Roes zorgde ervoor dat Pim van Bijnen niet ongeslagen bleef op de NDB Ranking bij de aspiranten. Roes gooide in de eindstrijd een knappe136-finish en wist vervolgens met 3-0 te winnen. Daarmee brengt hij de spanning terug in de overall stand.

Meisjes
Meisjes verliezersronde
Aspiranten
Aspiranten verliezersronde
Junioren
Junioren verliezersronde

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek