Phil Taylor en Simon Whitlock zijn doorgedrongen tot de laatste acht van de Auckland Darts Masters. ‘The Power’ rekende na een stroeve start af met debutant Darren Herewini.

De Nieuw-Zeelander wist knap in het spoor van de Engelsman te blijven na zes legs, al kwam dat wel door de vele missers van Taylor. De 16-voudig wereldkampioen had maar liefst negentien pijlen op de dubbels nodig om zijn zes legs binnen te halen. Nadat Taylor met een 11-darter op 3-1 kwam, wist Herewini terug te komen tot 3-3.

De Engelse dartslegende brak de thuisspeler vervolgens met een 69 finish, waarna hij met een 15-darter een 5-3 voorsprong pakte. Herewini deed via tops nog iets terug, maar Taylor maakte geen fout in zijn eigen leg en won met 6-4.

Whitlock versloeg het Nieuw-Zeelandse talent Cody Harris. Ook bij ‘The Wizard’ verliep het finishen moeizaam, getuige zijn finishpercentage van 27 procent. Harris had echter nog meer problemen met zijn dubbels (22 procent), waardoor Whitlock ermee weg kon komen. De voormalig European Champion trok de wedstrijd met 6-4 naar zich toe.

 

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek