Op de eerste dag van de Europese Q-School wist Jeffrey de Zwaan zijn PDC Tour Card voor de komende twee seizoenen te bemachtigen.

De 21-jarige Nederlander versloeg Dirk van Duijvenbode in de finale met 5-4. Op weg naar de eindstrijd verloor De Zwaan in zeven wedstrijden maar zeven legs.

‘The Black Cobra’ verloor eind 2017 zijn Tour Card nadat hij uit de top-64 was gevallen, maar keert dit jaar ‘gewoon’ weer terug op het Pro Tour-circuit.

”Dit is geweldig”, sprak De Zwaan na afloop. ‘Ik won de eerste drie wedstrijden telkens met 5-0 en voelde me goed en comfortabel. Ik kwam 3-0 voor in de finale, maar toen hij vier legs op rij pakte, gaf ik niet op.”

”Recentelijk heb ik goed gepresteerd op de Grand Slam of Darts en Players Championship Finals. Helaas was dat niet genoeg om mijn Tour Card te verlengen, maar ik heb hem nu weer terug.”

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags:

Author: Pieter Verbeek